Přeskočit na obsah

Magdalena Chvílová Weberová: Dětská lékařka a matka, doprovodila do života více než 30 tisíc novorozenců

Rodiče z Havlíčkova Brodu a širokého okolí toto jméno dobře znají. Magdalena Chvílová Weberová pracuje v Nemocnici Havlíčkův Brod od roku 1989 a od roku 2014 působí na pozici primářky dětského a novorozeneckého oddělení. Je atestovanou pediatričkou a neonatologem. Se svými kolegy se stará také o předčasně narozené děti a k její práci nepochybně patří radost i smutek.


Profesní život Magdaleny Chvílové Weberové je úzce spjatý s oblastní charitou a jejími službami od samého založení. Deset let, od roku 1995 působila na pozici statutárního zástupce Oblastní charity Havlíčkův Brod, rok charitu řídila, poté pracovala několik let jako zastupující ředitelka, spoluzaložila domácí ošetřovatelskou a hospicovou péči, azylový dům pro matky s dětmi, středisko rané péče havlíčkobrodské charity a Mateřské centrum Zvoneček.

„Jako lékařka vnímám práci mezi mladými rodinami a na poli matek samoživitelek matek a dětí v nouzi za velmi důležitou část své profese. Dlouhodobě se zasazuji o stavbu hospice v Havlíčkově Brodě a o rozšíření služeb, které přímo vedou k tomu, že nemocní a umírající mohou prožívat poslední etapu svého života v okruhu svých milovaných v domácím prostředí,“ zdůraznila Magdalena Chvílová Weberová.

Její dlouholeté lékařské zkušenosti ráda využila také Všeobecná fakultní nemocnice Praha. V letech 2011-2016 pracovala matka tří dnes už dospělých synů jako lékařka v ambulanci vývojové péče o nedonošené děti.

Přestože den má pouhých 24 hodin, Magdalena Chvílová Weberová je aktivní i v oblasti publikační, zároveň přednáší pro laickou a odbornou veřejnost v regionu i po celé České republice. Od roku 2010 je také zastupitelkou Města Havlíčkův Brod a působí v komisi pro občanské záležitosti.
I přes plné pracovní nasazení a všechny aktivity je pro Magdalenu Chvílovou Weberovou nejdůležitější rodina. Volný čas tráví se svými syny, v přírodě, horskou turistikou, čtením, péčí o zahrádku, ale také rekreačně plaváním, lyžováním nebo na snowboardu.

A na závěr životní motto, které dokresluje životní přístup primářky, ženy a matky Magdaleny Chvílové Weberové. Propůjčila si ho od Matky Terezy. „To, co děláme, je méně než kapka v moři. Ale bez této kapky by tady něco chybělo.“