Přeskočit na obsah

Program pro všechny generace: Doprava, kultura, sport i rodina!

Volby do Zastupitelstva města Havlíčkův Brod se konají už tento pátek a sobotu. Představujeme vám všechny kandidáty havlíčkobrodské KDU-ČSL, kteří by v novém volebním období chtěli navázat na úspěšné projekty a práci právě končícího zastupitelstva.

„Prioritou je pro nás rodina, naši zastupitelé budou podporovat rozvoj bydlení a stavebních pozemků, pra­covní příležitosti pro občany našeho města, dopravní obslužnost, vzdělání našich dětí a v neposlední řadě bezpečnost všech generací,“ garantuje lídr kandidátky Ondřej Pavlas a přidává hlavní body programu:

1. Ať máme kde parkovat!
Naše město se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst a to nejen v centru, ale i v okrajových částech města a na sídlištích. V diskuzi s občany chceme vytipovat vhodné pozemky pro výstavbu parko­višť, případně najít prostor pro parkovací dům.

2. Ať si naše děti mají kde hrát!
Vybudujeme další moderní dětská hřiště v lokalitách, kde zcela chybí, nebo kde jsou v havarijním stavu. Chceme, aby si děti měly kde hrát.

3. Ať se žije dobře i na kraji města!
Budeme podporovat rychlejší rozvoj infrastruktury v příměstských částích, zejména vybudování vodovodu v Klanečné a Novotnově Dvoře. Chceme také vybudovat tlakové kanalizace s připojením na ČOV Perknov všude tam, kde ještě chybí. Chceme zachovat zdravé životní prostředí i pro další generace.

4. Ať můžeme bezpečně jezdit na kole!
Chceme navázat na dosud vybudované cyklostezky, pokračovat ve výstavbě směrem na Světlou nad Sá­zavou a vybudovat cyklostezku do Přibyslavi.

5. Ať se nemusíme bát!
Budeme prosazovat posílení bezpečnosti pro obyvatele našeho města v problémových lokalitách, v okolí ubytoven, obchodních domů apod. Důležité je dbát na prevenci.

6. Ať je tranzit mimo město!
Nedopustíme stavbu obchvatu v městské zástavbě. Projekty staré desítky let se musí změnit. Budeme se snažit najít vyhovující řešení pro odlehčení dopravy ve městě bez necitlivých zásahů do přírody, což platí zejména o části „perknovského“ obchvatu.

7. Ať je více příležitostí se bavit a sportovat!
Dokončíme změnu zásad pro přidělování dotací do kultury a sportu. Záleží nám na tom, co dělají naše děti ve svém volném čase, proto se žadatelům musí usnadnit jejich práce.

8. Ať máme důstojné stáří!
Kraj Vysočina je posledním krajem České republiky, kde není kamenný hospic. Podporujeme jeho výstavbu v Havlíčkově Brodě.

9. Ať zmizí hazard!
Havlíčkův Brod na rozdíl od jiných měst stále ještě nezakázal hrací automaty. Pokusíme se znovu prosadit zákaz výherních automatů na území našeho města.

10. Ať můžeme poznávat naši minulost!
Podpoříme opravy, zpřístupnění a následné turistické využití kulturních památek ve městě. Tím přirozeně zvýšíme turistický potenciál našeho města.